AnneMarie Pragt

AnneMarie Pragt

‘Out of the Box’ denken is mijn kracht-  Creativiteit is een middel.

In 1995 ben ik begonnen als Medisch Analiste en vond ik mijn uitdaging in onderzoek en analyseren. Inmiddels ben ik getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen zonen. Door hen heb ik mogen ervaren dat iedereen anders leert en dat het niet altijd vanzelf gaat .Vooral de brugklas kan een roerige periode voor de leerling zijn.

Als ouder heb ik veel kennis en ervaring opgedaan binnen Onderwijs en Jeugdzorg vanuit diverse invalshoeken. Inmiddels durf ik mij ervaringsdeskundig te noemen binnen Passend Onderwijs. Om deze kennis te kunnen en mogen delen heb ik in 2017 besloten mijn Pedagogisch Didactische Aantekening te behalen. Inmiddels werk ik als Leercoach binnen Het Educatie Centrum .

Huiswerk en proefwerken zijn niet altijd leuk, maar je kunt het wel leuk maken. Vanuit een creatieve inslag weet ik leren leuk te maken. Belangrijk is dat de leerling de lesstof begrijpt en beheerst en regelmatig komen daarbij potlood en papier op tafel. Leerstrategieën waaronder mindmapping, begrijpend Lezen, Leren Leren en beelddenken komen bij mij aan de orde. Daarnaast bied ik structuur bij het plannen en organiseren en kom ik samen met de leerling tot logische denkstappen.

Regelmatig organiseer ik Proefjesdagen en taal- en reken workshops voor verschillende leeftijden en doelgroepen.
 

AnneMarie over haar collega’s bij HEC:

Laagdrempelig, Betrokkenheid, Enthousiast, Deskundig.